Početna Događanja Ognjan Krstić nakon izbora u rumunski parlament: „Da dobro bude bolje“

Ognjan Krstić nakon izbora u rumunski parlament: „Da dobro bude bolje“

Ognjan Krstić se zahvalio biračima na izboru i podršci
Foto: arhiva O. Krstić

Protekle nedelje održani su parlamentarni izbori u Rumuniji. Pripadnici srpske manjine i njihovi prijatelji u Rumuniji dali su glas Ogranju Krstiću, koji će zastupati interese srpske zajednice u parlamentu Rumunije. On se još jednom zahvalio svojom narodu i svojim biračima:

„Poštovani i dragi sunarodnici,

Želim svima da vam zahvalim na podršci koju ste pružili na  nedavnim parlamentarnim izborima.

Ovogodišnji izbori odvijali su se u posebnim uslovima pandemije, pa je time svaki vaš glas, iako ih je bilo manje nego u normalnim okolnostima, dragoceniji. I obavezujući.

U predizbornoj kampanji, u obraćanju vama, dao sam reč i želim da ponovim: održaću datu reč, časno ću vas predstavljati, da nas čuju i vide. Da dobro bude bolje, da zajedno čuvamo i sačuvamo svoj jezik, veru, kulturu i tradiciju i ostanemo svoji na svome: dobri i vredni ljudi, mudri i uspravni Srbi, da podsetimo sebe i sve oko nas, sa kojima živimo u primernom suživotu, da nismo kopriva bez korena, da umemo da čuvamo sve što nam je od predaka ostalo. Ko ume da poštuje sebe, poštovaće ga i drugi!

Da dobro bude bolje, a naše najbolje jesu naša deca. To neću nikada zaboraviti i u tom poslu neću posustati. A o svom poslaničkom delovanju u Parlamentu Rumunije redovno ću vas obaveštavati.

Zato vam sa ovog mesta još jednom od srca hvala – vama, našem rodu, našoj Crkvi, Gimnaziji, kulturnim društvima, uglednim pojedincima koji na odgovornim funkcijama u društvu, privredi i institucijama, potvrđuju našu privrženost dobru.

Hvala na podršci kolegama u Savezu Srba, prijateljima u svakom našem mestu koji su odvojili od svog dragocenog vremena probdevši na biračkim mestima ceo dan, mnogi i celu noć. I ne na kraju, hvala mojim kolegama koji su stali uz mene i našli se na Saveznoj listi za Dom poslanika.

Jedno posebno hvala i našim rumunskim prijateljima, a bilo ih je. To potvrđuje samo kakvi smo mi Srbi ljudi i koliko nas poštuju i cene.

Nažalost, ni ovi izbori nisu protekli bez trzavica koje je uzrokovalo, blago rečeno 3-4 pojedinca. U demokratiji je i to moguće, a da li je demokratski i ljudski da me tako ostrašćeno napadaju, da mi vređaju porodicu? Neka im takvi potezi služe na čast! To samo pokazuje kakvi su oni, a ne ja ili mi u Savezu. Nemam nameru da pred takvima ustuknem. Odgovoriću im u skoroj budućnosti, a imaću i šta. I o sebi, i o Savezu. Radi poštenja, istine i moralnog integriteta. Jer smo Savez Srba, našu krovnu organizaciju u Rumuniji, gradili i afirmisali godinama, svi mi zajedno. Samo još i to, neodgovornim pojedincima, koji svačije krivice vide, samo svoje zaboravljaju, poručujem: Možemo se u mišljenjima i stavovima razlikovati među sobom, deliti se ne smemo! Svojim zlim postupcima i ovog su puta pokušali da nas još jednom podele. Nije im pošlo za rukom. Hvala vam što ste to svojim glasom sprečili. I unapred hvala svima koji će ovo moje mišljenje razumeti, pa će se u narednom periodu pridružiti Savezu, našoj srpskoj kući, našim brojnim aktivnostima koje su nas afirmisale kao jednu od najvrednijih i najuglednijih nacionalnih manjina u Rumuniji koju cene jednako u Bukureštu, Beogradu i u srpskom rasejanju.

Na kraju još jedna konstatacija, vašom zaslugom našli smo se po broju glasova  negde na sredini liste, baš kao i po brojčanom stanju. Imala je rumunska država razumevanja za sve nacionalne manjine, kao i na svim pređašnjim izborima. Da smo u pojedinim mestima bili malo vredniji, mogli smo možda da prođemo i bolje. Najvažnije je na kraju da smo uspeli ZAJEDNO!  Siguran sam da ćemo nastaviti  zajedno: da dobro bude bolje!“naveo je Ognjan Krstić u potpisu „vaš poslanik“.