Početna Najave Novi konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd – video klip „Iza maske“

Novi konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd – video klip „Iza maske“

„Iza maske” je tema šestog dečijeg festivala Kidikem
Foto: DKCB

Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) po šesti put za redom raspisao je konkurs za Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM. Na konkursu, kako poručuju iz DKC Beograd mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina, sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima), u trajanju do tri minuta. Tema festivala 2021. godine je „Iza maske”.

„S obzirom na izuzetno intrigantnu temu ovogodišnjeg festivala, od učesnika očekujemo da nam kroz kratki film ili video klip prikažu kakve tajne i nedoumice se kriju iza maske koju nose. Zanima nas kako se osećaju, šta ih tišti, a šta razgaljuje, kakve se želje, strahovi, iščekivanja i nade skrivaju iza maske. Oko kamere nema granicu, nema masku, oko kamere sve vidi i zato pozivamo decu i mlade da kamerom zabeleže svoja osećanja i stavove!“, istakla je Marija Milanović Lazarevski, urednica festivala.

Festival KIDIKEM biće održan 6. marta 2021. godine, u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8, a rok za prijavu na konkurs je 15. februar 2021. godine.

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na Jutjub kanalu DKCB.  „Autore najbolje plasiranih video klipova očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su Gran-pri festivala – Zlatni kadar i najgledaniji video klip na Jutjub kanalu DKCB kao i pet specijalnih priznanja –diploma“, poručili su iz DKC Beograd.

Propozicije festivala kao i prijave se nalaze na internet stranici www.dkcb.rs  a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla kidikem@dkcb.rs

Sa ovogodišnjeg petog festivala Kidikem