Početna Škola Osvojenim nagradama i priznanjima učenici srpske škole u Baden –Virtembergu doneli radost...

Osvojenim nagradama i priznanjima učenici srpske škole u Baden –Virtembergu doneli radost i školi i nastavnicama i roditeljima

„Božić je jedan od najznačajnijih i najradosnijih hrišćanskih praznika među svim praznicima. To je praznik čija je poruka istovetna za sve koji ga slave – poruka mira i ljubavi“, istakla je Tatjana Popović koordinator srpske škole za nemačku pokrajinu Baden –Virtemberg. Povodom zapaženih rezultata i osvojenih nagrada na konkursima  „Tabla“ i „Kraljevsko bijelih rada“ (o kojima smo upravo objavili tekstove) Tatjana Popović, koja predvodi tim nastavnika pokrajini Baden –Virtemberg u ulozi koordinatora nastave ističe koliko je važno da se u novonastalim okolnostima kada nema neposredne nastave i dalje posvećuje pažnja vannastavnim aktivnostima u okviru kojih konkursi zauzimaju značajno mesto.

,,Iako je ova školska godina potpuno drugačija od svih drugih, prilagođavajući se radu u novim uslovima, kao i uvek imamo veliki broj vannastavnih aktivnosti, u okviru kojih naše učenike motivišemo da kroz različite aktivnosti iskazuju svoje kreativne potencijale. Učestvovanje na konkursima, na kojima imaju pravo učešća i deca iz dijaspore, čine veoma važan segment našeg obrazovno – vaspitnog procesa. Nesebičan trud nastavnika i mnogobrojna učešća na konkursima i ovog puta su urodili plodom i odličnim rezultatima koji su postignuti. Učenici su na konkursu na temu Božića preneli na papir svu svoju radost Božića i božićnih praznika. Osvojenim nagradama i priznanjima učenici srpske škole u pokrajini Baden –Virtemberg još jednom su doneli radost i srpskoj školi i svojim nastavnicama, roditeljima i prijateljima naše škole, a mene kao nastavnika učinili ponosnom“, naglasila je koordinatorka Srpske dopunske škole za nemačku pokrajinu Baden –Virtemberg  Tatjana Popović.

Ona je zajedno sa svojom koleginicom Natašom Milenković uz odlomak narodne božićne zdravice „Daj, Bože, zdravlja i veselja u ovom domu, neka nam se rađaju zdrava dečica, neka nam rađa žito i lozica…“ požele srećan Božić i srećnu Novu godinu svim svojim učenicima i roditeljima sa željom da njihovi đaci i dalje sa ponosom neguju naše običaje i tradiciju  i budu mladi čuvari našeg jezika i kulture koji ne zaboravljaju svoje korene.