Početna Događanja Treća nagrada na konkursu „Tabla“ za Miu Paležević iz Štutgarta

Treća nagrada na konkursu „Tabla“ za Miu Paležević iz Štutgarta

Mia Paležević osvojila treću nagradu na konkursu „Tabla“
Foto: arhiva T. Popović

Učenica Tatjane Popović, koordinatora dopunske nastave i nastavnika u pokrajini Baden-Virtemberg Mia Paležević osvojila je treću nagradu na četvrtom literarnom  konkursu „Tabla“, čija je tema bila Božić. Mia je učenik četvrtog razreda.

„Mia je mirna, tiha devojčica. Veoma je vredna i odgovorna i sa velikom ozbiljnošću prilazi zadacima koji joj se postavljaju. Puna ljubavi prema domovini ona često sve što vidi oko sebe prenese na papir. Svoj rad počela je da piše odmah, na samom času i perom pisca krenula u susret čaroliji praznika, ali i konkursa.  Čaroliju njenog literarnog rada žiri je prepoznao i nagradio i ja ovom prilikom i njoj i svim učenicima koji su učestvovali na konkursu upućujem srdačne čestitke“, zaključuje Tatjana Popović.

I dok prima čestitke Mia objašnjava koliko je ova nagrada obradovala.

„Za mene je Božić i vreme uoči Božića najlepši period u godini. Tada uglavnom idemo u Srbiju i radujem se kada mogu sa bakama, dekama i tetkama da provedem praznike, a posebno zato što mnogo volim sneg i Staru planinu. Zato je ovaj konkurs, posvećen Božiću, za mene veoma poseban, i zato mi je ovaj uspeh veoma bitan“, dadala je uz širok osmeh.