Početna Događanja Nova zbirka Milisava Đurića iz Švajcarske – „Djeca sanjaju velike snove“

Nova zbirka Milisava Đurića iz Švajcarske – „Djeca sanjaju velike snove“

„Djeca sanjaju velike snove“ nova je zbirka Milisava Đurića, pesnika iz Švajcarske i predsednika Udruženja srpskih pisaca Švajcarske. Zbirka sadrži 40 pesama „sa porukom, emocijom i tematikom iz svakodnevnog života ali i mašte za mališane različitog uzrasta pa čak i za malo starije u poodmaklim godinama“, istakao je pesnik Đurić za portal Rasejanje.info. „Knjiga je nastala posle mog dužeg zatišja i to u ova teška rekao bih zla vremena puna izazova i nepredvidivih dešavanja, dakle u vreme korone. Naprosto, desilo se da sam nošen željom da iznedrim nešto novo, veselo za mališane, dobio inspiraciju da uradim ovu zbirku koju sam uz svaku pesmu i ilustrovao odgovarajućom ilustracijom i ona ima  40 pesama i 106 stranica“, dodao je Milisav. . „Već sada ponovo razmišljam da se pokrenem i ponovo osmislim šta novo za naše mališane koji su po meni i naj iskreniji čitaoci ali i kritičari, Zato nestrpljivo isčekujem prve kritike…“posebno je naglasio Milisav Đurić.

Milisav Đurić
Foto: Rasejanje.info

Ovo nije prvo Milisavljevo delo napisano za decu. 2010. objavio je zbirku Azbuka i Abeceda, tipa Bukvar, koja je tada od kritičara predložena prosveti i Republike Srbije i Republike Srpske kao nastavna knjiga, no to se nije desilo.

Rođen je u okolini Modriče, na Trebavi. Od 1991. godine živi i radi u Švajcarskoj u Herisau kod Sant Galena. „Još iz ranih školskih dana beležio sam neke zanimljive detalje iz okruženja i života ali nažalost nisam ih uspeo sačuvati“. Ozbiljnije pisanjem je počeo da se bavi 2000-te godine na zapažanje dobrog prijatelja i zemljaka prof. Radomira Vasića, (sada upokojenog). Vasić je uticao da objavi prvu zbirku pesama  Trebavski zov 2003. godine. „Od tada do danas objavio sam 10 knjiga od toga 5 knjiga poezije za sve uzraste, Trebavski zov, Trebavska zora, Pod suncem Balkana, U cvijetu irisa, Ogledalo duše, zatim tri prozne knjige, monografija Žarko Marjanović-Toza, roman, priče Gorostas s početka 21 vijeka, Azbuka i Abeceda i sada Djeca sanjaju velike snove.