Početna Škola Školska slava u centralnoj Švajcarskoj kod učiteljice Ane Bojičić, kao i u...

Školska slava u centralnoj Švajcarskoj kod učiteljice Ane Bojičić, kao i u kantonima Cirih i St. Galen nastavnika Nikolića

Savindan je obeležen ili će biti obeležen u svim razredima Srpske škole u Švajcarskoj. U kantonima Cirih i St. Galen, kod nastavnika Aleksandra Nikolić, učenici koji pohađaju nastavu sa velikim interesovanjem učestvovali su na onlajn časovima koje je pripremio nastavnik Aleksandar Nikolić. Kroz tematske prezentacije proširili su svoje znanje o životu i radu Svetog Save, rešavali raznovrsne zadatke, a učenički produkti biće iskorišćeni za  izložbu likovnih radova.

Proslavu Svetog Save deca Srpske dopunske škole u centralnoj Švajcarskoj obeležila su sa svojom učiteljicom Anom Bojičić u učionicama. Deca su gledala film o Savinom životu, glumila, recitovala i pevala.

Srpska dopunska škola u Bazelu u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i nastavnicom Andrijanom Adamović uspela je da uz prilagođavanje uslovima pandemije obeleži Savindan, školsku slavu. Ceo januar posvećen je najznačajnijem srpskom svetitelju.  Ove godine zbog mera zaštite u crkvi je bila prisutna  manja grupa đaka i izvela kraći prigodan program, a otac Milutin je u ime Srpske pravoslavne crkve u Švajcarskoj podelio deci paketiće i obradovao učenike koji su bili veoma uzbuđeni zbog prilike da javno prikažu svoj rad.

Obeležavanje Savindana se nastavlja i ovog vikenda sa ostalim učenicima učenika u hramu San Roko u Luganu.

Odgovori na pitanja o Svetom Savi
Foto: arhiva A. Bojičić
Program posvećen Svetom Savi
Foto: arhiva A. Bojičić