Strip, kviz, recitacije, pesmice i crteži o Svetome Savi – obeležavanje Savindana na časovima Slavice Simić iz Štutgarta


Strip o Svetome Savi
Foto: arhiva S. Simić

Nastavnica Slavica Simić, koja predaje u Srpskoj dopunskoj školi u Štutgartu i okolini o proslavi Svetoga Save na svojim onlajn časovima je izjavila:

„U vreme pandemijske krize nije bilo moguće proslaviti školsku slavu Sveti Sava, na tradicionalni način. Učenici naviknuti da ovaj najveći školski praznik obeleže kroz priredbe i svečane akademije, su zajedno sa učiteljicom osmislili i proslavili preko aplikacije „zum““. Ona je dodala da pevajući zajedno himnu posvećenu Svetome Savi, zatim recitujući pesme, čitajući priče i legende o prvom srpskom arhiepiskopu svi zajedno su upoznali i one najmlađe sa  Savinim delom. „Učenici su lik Svetog Save bojili i ceo njegov život predstavili stripom. Da li su đaci dovoljno naučili o liku i delu Svetog Save mogli su da na zabavan način provere rešavajući kviz“, rekla je nastavnica Slavica Simić izrazivši nadu da će i naredne godine proslava Svetoga Save biti u normalnim uslovima.