Početna Moja Priča Dijana Milanović iz okoline Pariza osvojila prvo mesto u kategoriji mlađeg osnovnog...

Dijana Milanović iz okoline Pariza osvojila prvo mesto u kategoriji mlađeg osnovnog uzrasta na likovnom konkursu „Sveti Sava, princ i prosvetitelj“

Dijana Milanović vredna i motivisana učenica SDŠ Foto: arhiva M. Jevremenović

Dijana Milanović učenica je trećeg razreda Srpske dopunske škole u mestu Sen Mor de Fose u pariskom regionu, koju podučava nastavnica Milije Jevremović. Veoma je vredna, vrlo mila, nasmejana uvek mirna ali uvek spremna na saradnju kao na davanje odgovora. Veoma rado dolazi na časove srpskog jezika i kako nastavnica Milija kaže „jedan je od najredovnijih đaka. Pokazuje veliku želju za učenjem srpskog jezika, baš kao i njen brat Toma koji je takođe đak naše škole i ide u peti razred“.

Na konkursu „Sveti Sava, princ i prosvetitelj“ Narodne biblioteke u Kraljevu Dijana je osvojila prvi nagradu u kategoriji mlađeg osnovno školskog uzrasta.

„U okviru priprema za Svetog Savu, Dijana je nacrtala Savin portret. Rad smo poslali na konkurs Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani u Kraljevu i Dijana je osvojila prvu nagradu u njenoj kategoriji. Osvojeno prvo mesto ju je jako obradovalo i učinilo da se oseti ponosnom. Dijanin rad, konkurs i učešće na njemu, a naravno i nagrada, predstavljaju najviši stepen povezivanja dece iz dijaspore sa kulturnim vrednostima srpskog naroda. Kao nastavnik, mogu samo da pohvalim Dijanu i da poželim  učenike poput nje, da ih podstičem u radu i da se radujem svim njihovim uspesima. Želja đaka da uče srpski jezik na prostoru daleko od matice i njihov osmeh na časovima neprocenjivo su bogatstvo i motivacija za uspešan rad sa njima“, dodala je za portal Rasejanje.info nastavnica Milija Jevremović.

Rad kojim je Dijana osvojila prvu nagradu na konkursu „Sveti Sava, princ i prosvetitelj“ Narodne biblioteke u Kraljevu za mlađi uzrast
Foto: arhiva M. Jevremović