Početna Moja Priča Desetogodišnji Saša Sekulović, učenik Srpske škole u Parizu voli fudbal, crtanje, stripove,...

Desetogodišnji Saša Sekulović, učenik Srpske škole u Parizu voli fudbal, crtanje, stripove, Srbiju, druženje i kuvanje za svoje članove porodice

Saša Sekulović, učenik Srpske dopunske škole, koji nastavu pohađa Srpskom kulturnom centru u Parizu kod nastavnice Slavice Milić je, po njenim rečima, veoma lepo vaspitano i vredno dete. Ima deset godina, rođen je u Parizu, dete je iz mešovitog braka. Mama je Francuskinja, tata Srbin iz Beograda.

Saša voli da se druži, da igra fudbal da crta i da čita stripove. Dodaje da ponekad voli i da kuva i pravi kolače za mamu, tatu i brata i jedva čeka da njegove đakonije uskoro proba i njegova sestra, koja je još beba.

Saša je jedan od nagrađenih učenika na konkursu „Sveti Sava, princ i prosvetitelj“ Narodne biblioteke u Kraljevu. „Kada sam saznao da sam osvojio drugo mesto i nagradu na konkursu bio sam jako srećan i ponosan. Ovo je prvi konkurs na kojem sam učestvovao, a i prva godina da pohađam Srpsku školu u Parizu“, rekao je Saša za portal Rasejanje.info.

„Imam veliku rodbinu u Srbiji i Crnoj Gori i obožavam da idem tamo i da provodim vreme sa njima. Najviše vremena provedem kod moje bake i obožavam i nju i njenu hranu. Svake godine kod nje i mog strica provedem najviše vremena. Tamo se igram sa mojom braćom  i uvek je jako zabavno. Volim da idem i kod bakine sestre, mojih tetaka i ostale rodbine. I svake godine je isto – jedva čekam raspust i polazak za Srbiju!“, sa oduševljenjem je dodao Saša.

Nastavnica Slavica Milić je dodala da je ponosna kako na Sašu tako i na ostale svoje đake i da joj je drago što svi zajedno rade na negovanju i čuvanju našeg jezika, kulture, običaja i tradicije od zaborava. „Veoma sam zahvalna na ogromnoj podršci roditelja, sa kojima imam vrlo lep odnos i odlučnu saradnju“, dodala je nastavnica Slavica za naš portal.