Početna Moja Priča Anastasija Ristić iz Ljubljane rado slika portrete i odličan je matematičar

Anastasija Ristić iz Ljubljane rado slika portrete i odličan je matematičar

Na konkursu „Sveti Sava, princ i prosvetitelj“ Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani u Kraljevu prvo mesto u kategoriji stariji osnovci učenika iz rasejanja osvojila je Anastasija Ristić. Rad petnaestogodišnje Anastasije nikoga nije ostavio ravnodušnim, a posebno njene roditelje, koji su pratili nastavak ovog velikog dela, koje je Anastasiji donelo i prvu diplomu u vannastavnim aktivnostima Srpske dopunske škole.

„Volim da crtam i da slikam. Isto tako volim matematiku. U devetom sam razredu. I pored toga što sam dobra i u matematici upisaću likovnu gimanziju. Moji hobiju su slikanje i crtanje“, istakla je mila Anastasija, koja je učenica osnovne škole Bičevje i Kolezija u Ljubljani. U glavnom gradu takođe pohađa i nastavu srpkog jezika, kod nastavnica Svetlane Todorović.

Rad Svetoga Save nije prvo delo posvećeno srpskim svecima. „Dok sam slikala Svetog Savu osećala sam se isto kao i uvek kada želim da slikam – odlično. Slikala sam i Svetog Trifuna i Svetog Georgija. Pored svetaca najviše volim da slikam ljude, ponekad i stvari oko mene. Osvojeno prvo mesto mi baš prija“, dodala je Anastasija.
Rođena je u Sloveniji. Njen tata je rodom Bijeljine, a mama iz Gradiške. „U Republici Srpskoj imamo puno rodbine. U Bijeljini imamo svoju kuću i dosta vremena tamo provodimo“, naglasila je Anastasija, koja voli da i u Bijeljini provodi vreme sa svojom rodbinom i drugarima.