Početna Događanja Moravci iz Štutgarta nastavljaju sa prikupljanjem pomoći za Petra Mićića

Moravci iz Štutgarta nastavljaju sa prikupljanjem pomoći za Petra Mićića

Petar Mićić
Foto: arhiva HO Budi human

Da Srbi imaju veliko srce ponovo se pokazalo u prikupljanju novca za lečenje još jednog deteta. Ponovo se uspelo, uglavnom putem sms poruka u Srbiji se prikupilo 150.000 evra za bolničko lečenje desetogodišnjeg Petra Mićića. I taj novac je sakupljen za manje od 24 sata. Ono što je delovalo kao nemoguća misija da se novac prikupi za nedelju dana sada je već prošlost. Akcija i solidarnost za svaku pohvalu.  

Desetogodišnji Petar iz Kragujevca oboleo je od sarkoma  u levoj nozi – zlućudnog raka koji se širi velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece od 1.000.000.

Petar Mićić će se lečiti u Štutgartu. Za njegovo lečenje pored bolničkih troškova (koja su sakupljena) potrebna su i sredstva i za putne troškove i smeštaj. Članovi Srpsko humanitarnog i kulturnog društva Morava iz Štutgarta su juče tokom dana pokrenuli akciju prikupljanja pomoći mladom Petru. Kažu da i pored divne i lepe vesti da je novac  za Petrovo lečenje prikupljen, oni nastavljaju sa svojom akcijom prikupljanja pomoći za malog Petra. Kao iskusni humanitarci koji su pomogli mnoge porodice znaju da to nisu ukupni troškovi i zato žele da bar malo olakšaju tešku situaciju porodice Mićić. Sav novac će lično predate Petrovoj porodici u Štutgartu. Kažu da će biti tu za njih za sve što im zatreba.