Početna Najave Sutra se održava onlajn radionica za decu u rasejanju o srpskim vladarkama

Sutra se održava onlajn radionica za decu u rasejanju o srpskim vladarkama

O srpskim vladarkama govori književnica Aleksandra Mihajlović a organizator je onlajn škola Sava

Predstavnici onlajn škole Sava pozivaju mališane iz celog sveta u pravi raskošni vremeplov u srednjovekovnu Srbiju! Radionica će se održati sutra u subotu 27. februara, sa početkom u: 9 časova u Los Anđelesu i Vankuveru, 12 časova u Čikagu, 13 u Njujorku i Torontu, 19 časova u Beograd i u svim zemljama Evrope u koje se nalaze u srednjoevropskoj vremenskoj zoni.

 „U novoj radionici otkrićemo vam znamenite srpske vladarke koje su svojom pameću, lepotom i diplomatskim veštinama činile dobra dela svom narodu i ostavile neizbrisiv trag.  U goste će nam doći i „pravi“ srpski srednjevekovni vitez koji će nam takođe dočarati duh tog vremena. Tokom radionice vodimo sve prisutne u RTS Klub na izložbu kostima iz serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“! Zum radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu. Dođite da zajedno maštamo i učimo!“, poručili su iz onlajn škole Sava.

Tri istaknute srpske vladarke i dobročiniteljke: Jelena Anžujska, kneginja Milica i Simonida, vladarke su, koje su uspele da svojim bogougodnim delima pomognu srpskom narodu i ostave neizbrisiv trag.  Govoriće se o njihovoj mudrosti, snazi u teškim vremenima, snalažljivosti i nepokolebljivosti, osobinama koje ih čine posebnim. „Nećemo zanemariti i njihovu žensku i majčinsku stranu. Saznaćete kako su odgajale svoju decu, sa kakvim problemima su se suočavale, kako su se ponašale, ali i kako su se oblačile i negovale“, istakla je autorka knjige o srpskim vladarkama Aleksandra Mihajlović, koja će govoriti  na ovoj radionici.

Prijave na ovom linku