Početna Kultura Danas se održava Mini sajam knjiga 2021. Srpske biblioteke u Londonu

Danas se održava Mini sajam knjiga 2021. Srpske biblioteke u Londonu

Učestvuju Mira Popović iz Pariza, Svetlana Matić iz Beča i Nikola Čobić iz Londona

Srpska biblioteka u Londonu tradicionalno organizuje Mini sajam knjiga. Mini sajam knjiga će se održati onlajn – danas, 27. februara, sa početkom u 12.30 po britanskom odnosno 13.30 po srednjoevropskom vremenu. Učestvuju Mira Popović iz Pariza, Svetlana Matić iz Beča i Nikola Čobić iz Londona. Mira Popović, novinar, književnik, publicista (nosilac mnogih nagrada) predstaviće svoju knjigu  Društvo odbačenih junaka (2016). Svetlana Matić, profesor srpskog jezika, pesnik, veliki društveni aktivista će govoriti o svojoj knjizi Pevam danju, pevam noću, pisma Mini Karadžić. Nikola Čobić, pesnik i publicista na ovom Mini sajmu će predstaviti svoju poeziju, za koju je bio nagrađen na prvom konkursu Srpske biblioteke. Razgovor vodi Vesna Petković.

Srpska  biblioteka u Londonu godinama raspisuje konkurs za priče i poeziju na srpskom za autore u dijaspori. Ove godine je usled pandemije koronavirusa morao da bude izostavljen.

Svi raspoloženi mogu pratiti ovo  interesno kulturno druženje putem Zum platforme. Link za prijavu je https://us02web.zoom.us/j/84110672023