Početna Događanja Najmlađi članovi Srpkog kulturnog centra u Karlsrueu jedva čekaju ponovne susrete

Najmlađi članovi Srpkog kulturnog centra u Karlsrueu jedva čekaju ponovne susrete

Dok je u drugim evropskim zemljama počelo sa popuštanjem mera u borbi protiv koronavirusa, u Nemačkoj se, za sada mašta o tome. Druženja nema i u srpskim udruženjima zbog toga najviše pate deca. Teško im je, što ne mogu da se druže sa svojim drugarima, što ne mogu da igraju folklor ali i da imaju neke proslave i priredbe.

Sva deca iz Srpkog kulturnog centra u Karlsrueu rado se sećaju i prepričavaju događaje koje su imali. Mališani ne kriju da ponajviše vole folklor, a posebno kada obuku nošnje. Međutim deca su iskrena i kažu da mnogo vole i maskenbale. Tada mogu da budu ličnosti iz svoje mašte, da obuku omiljene kostime, da slušaju kako ih drugačije oslovljavaju i da uživaju.

Deca u Srpskog kulturnog centru u Karlsrue su maštala da ove godine imaju svoj maskenbal u novim i nedavno renoviranim prostorijama. Da nove prostorije upoznaju i da uživaju u onome što su stariji za njih osmislili. Ipak ona ne gube nadu. Kažu sa velikim optimizmom da će se uskoro okupiti, da će pandemija popusti i da će im druženje biti omogućeno a onda će nadoknaditi sve što su propustili. Jer svet je pred njima.