Početna Vesti I u teškoj 2020. HO Srbi za Srbe pomogla svoj narod sa...

I u teškoj 2020. HO Srbi za Srbe pomogla svoj narod sa skoro milion i po evra

Humanitarna organizacija Srbi za Srba, nastala je kao ideja srpkog naroda da brine o svojoj deci. „Ta ideja, već duže od 15 godina motiviše plemenite ljude iz svih krajeva sveta da svojim angažovanjem, energijom i donacijama daju doprinos u borbi za prostoran život ugroženih porodica širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Krajine, Severne Makedonije i Federacije Bosne i Hercegovine, a naročito na Kosovu i Metohiji i drugim krajevima, gde je opstanak našeg naroda doveden u pitanje”, istakli su članovi ove organizacije.

Od samog početka pa do danas mnogim porodicama su izgrađene, renovirane i opremljene kuće,  kupljene životinje za uzgoj, plastenici, poljoprivredna mehanizacija i druga raznovrsna pomoć.  „Kroz principe sabornosti, dobrotoljublja, bratoljublja i potpune transparentnosti organizacija Srbi za Srba nastavlja da sprovodi misiju stvaranja boljeg svega za buduće naraštaje u kojem bela kuga i siromaštvo neće postojati”, dodali su predstavnici HO Srbi za Srbe

Oni sa obaveštavaju da su 2020. godine, uprkos pandemiji prikupili 1.422.265 evra donacija. „Isporučili smo pomoć za 205 porodica sa 643 dece, sproveli 12 velikih projekata pomoći zajednicama,    organizovali 136 humanitarna događaja i okupili više od 40.000 donatora širom sveta”.