Početna Događanja Članovi HO Nemanjići iz Tićina pomogli porodicu Vuković sa hiljadu franaka

Članovi HO Nemanjići iz Tićina pomogli porodicu Vuković sa hiljadu franaka

Porodica Ane i Dalibora Vukovića
Foto: arhiva Nemanjići Tićino

Eparhija Raško-prizrenska i Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju pokrenuli su akciju za dvanaestočlanu porodicu Dalibora i Ane Vuković, kojima grade novi dom u selu Žitkovac nadomak Zvečana. Porodica Vuković je raseljena 1999. godine iz Srbice, do skora su živeli u iznajmljenom stanu.

Pozivu da se pomogne ovoj porodici odazvali su se članovi humanitarne organizacije Nemanjići iz Tićina u Švajcarskoj. Oni su poklonili porodici 1000 švajcarskih franaka, uz pomoć kojih će ovoj porodici bisi izgrađeno kupatilo.

 „Ana je nova majka devet Jugovića sa desetom prinovom: Milan je najstariji, ima 18 godina, pa Anđela 17 godina, potom Katarina (13), Strahinja (12), Milica (9) Sofija (8) Jelisaveta šest, Tamara četiri, Ksenija godinu dana i tek rođena Milunka. Naša humanitarna organizacija u saradnji i sa blagoslovom Episkopa Teodosija izdvojila je 1000.-sfr sa kojim će porodici biti izgrađeno kupatilo. Želimo porodici Vuković od Gospoda svako dobro u novom domu. Jer deca su naša budućnost“, poručili su članovi humanitarne organizacije Nemanjići iz Tićina.