Početna Događanja Novih 48 bolničkih kreveta iz Švajcarske stiglo u Smederevsku Palanku

Novih 48 bolničkih kreveta iz Švajcarske stiglo u Smederevsku Palanku

Humanitarna pomoć iz kantona Tićino u Švajcarskog stigla do bolnice u Smederesvkoj Palanci
Foto: arhiva HO Nemanjići Tićino

Novih 48 bolničkih kreveta stiglo je iz Švajcarske za bolnicu Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci. Pre toga su, kao što smo pisali ispročena bila 33 bolnička kreveta i 5 kreveta za hitnu pomoć. Ova humanitarna pomoć stigla je u Smederevsku Palanku zahvaljujući zajedničkoj akciji Udruženja bolničkih centara iz kantona Tićino u Švajcarskoj, humanitarnog udruženja iz Kjasa Podrška za selo Bare u saradnji sa humanitarnog organizacijom Nemanjići iz Tićina i Crkvenom opštinom Tićino.

„Kao što smo i planirali, nova pošiljka specijalnih bolničkih kreveta sa elektronskim mehanizmima za podešavanje visine i nagiba i specijalnim bolničkim antidekubit dušecima stigla je u bolnicu Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci. Nadležne službe bolnice preuzele su 48 kreveta i uz prethodnu pošiljku od 33 bolnička kreveta i 5 kreveta za hitnu pomoć koji su već isporučeni, kao i raznu medicinsku opremu. Sada su u mogućnosti da značajno poboljšaju kvalitet boravka pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju u ovoj ustanovi“, istakli su organizatori.

Utovar bolničkih kreveta
Foto: arhiva HO Nemanjići Tićino

Inače od istih organizatora je tokom prošle godine dopremljeno oko 400 bolničkih kreveta, vrednosti preko 1.000.000 franaka u zdravstvene centre u Gradiški, Doboju, Bijeljini, Kragujevcu, Užicu i Prijedoru. „Nadamo se da će se ovakve akcije nastaviti i da ćemo biti u prilici da pomognemo i drugim bolničkim centrima Srbiji i Republici Srpskoj sa kojima smo u redovnom kontaktu“, poručili su organizatori. U ovoj, poslednjoj u nizu, akciji su učestvovali Mićo Vukić, Milenko Spasojević, Zdravko Mišanović, Zoran Svraka, Stevo Jekić i nadležni sveštenik jerej Marko Knežević.