Početna Škola Otvorena virtuelna vrata Srpske škole u Ofenbahu u Hesenu

Otvorena virtuelna vrata Srpske škole u Ofenbahu u Hesenu

Učiteljica Sonja Zrnić, koja predaje u Srpskoj dopunskoj školi u nemačkoj pokrajini Hesen, održala je juče, zanimljiv čas sa svojim aktuelnim i budućim đacima iz Ofenbaha i okoline. Poštujući epidemiološke mere, čas je realizovan onlajn.

„Budući prvaci su usvajali nove reči na srpskom jeziku u okviru teme ,,Delovi tela i odeća“. Imenovali su predmete i delove tela na slici, određivali boju predmeta, prebrojavali ih i naučene reči povezivali u rečenice. Dinamici časa je doprinela igra u kojoj su deca pronalazila zadatu reč među slikama. U završnom delu su naučili i pevali pesmu sa pokazivanjem ,,Moj šešir“ menjajući tempo i jačinu, a na kraju i sa izostavljanjem jedne reči. Deca su se razmrdala i rado prihvatila ovakav način izvođenja pesme i u prijatnoj atmosferi holističkog učenja se završio čas“, prenela je svoje utiske omiljena učiteljica Sonja Zrnić.

Ona je dodala, da je „ovo bila prilika da budući đaci upoznaju ovaj vid nastave i šta ih sve očekuje od septembra“. Poručila im je da pozovu i drugove kojima je srpski jezik maternji, da se upišu na nastavu na srpskom jeziku i steknu puno novih znanja.