Početna Zanimljivosti Nakon šest meseci pauze ponovo otvoren Evropa park

Nakon šest meseci pauze ponovo otvoren Evropa park

Vlasnici Evropa parka – porodica Mak iz Rusta u Nemčakoj
Foto: pres služba Evropa parka

Nakon prinudne pauze od šest meseci zbog pandemija izazvane korona virusom najbolji zabavni park u svetu, Evropa park iz nemačkog Rusta kod Frajburga danas je počeo sa radom. Oduševljenju nije bilo kraja ni kod vlasnika, ni kod zaposlenih a posebno kod posetilaca. Akva park Rulantika, koji je takođe u vlasništvu porodice Mak i koji se nalaze pored Evropa parka, za sada ostaje zatvoren, ali pošto broj zaraženih konstantno opada, očekuju se da će i on biti uskoro otvoren.

Ipak i pored ovog iznenadnog otvaranja i sjajne organizacije za par dana da sve bude sređeno mnoga ograničena zbog pandemije postoje.
Broj dnevnih posetilaca je ograničen i karte se kupuju isključivo onlajn. Posetioci mogu doći samo onog dana za koji su rezervisali karte. Moraju imaju negativan tekst (pcr ili brzi ali urađen u apoteci) ne stariji od 24 sata. Oni koji su primili obe vakcine (drugu 15-og dana po prijemu) kao i oni koji su preležali korona virus  ne moraju da rade testove, ali je potrebno da ponesu potvrde da su vakcinisani ili preležali grip najranije 28 dana ranije a najkasnije pre šest meseci (u suprotnom ili da urade test ili da donesu potvrdu da su vakcinisani). Svi su u obavezi da uz karte dostave lične podatke (ime i prezime, adresu boravka i broj telefona) u slučaju pojavljivanja virusa na dan posete Parku, kako bi posetioci bili obavešteni i shodno tome preuzeli neophodne mere. Maske su obavezne  u parku, kao i držanje odstojanja.
Sve atrakcije će biti otvorene, ali bez mnogih šoua. Omiljene dnevne parade biće značajno redukovane zbog ograničenog broja učesnika.

Restorani i hoteli će biti otvoreni, ali se svi posetioci moraju pridržavati propisanih higijenskih mera.

Sa druge strane kome je potreban posao i ispunjava uslove može se prijaviti jer u ovom trenutku ima otvorenih preko 400 radnih mesta . I pored velikih finansijskih  gubitaka (dva do tri miliona dnevno) vlasnici ovoj zabavnog parka, koji godinama nosi titulu najbolje parka u svetu su optimisti da će uspeti da ostanu lideri u branši, kao i da će posetioci i dalje uživati u njihovoj raznovrsnoj ponudi i kvalitetu koji nudi. Park je poslednjih godina bio najposećenija destinacija u nemčakoj pokrajini Baden-Virtemberg.
I