Sava onlajn škola srpskog jezika i škola Srpska učiteljica se spojile


Foto: arhiva Sava onlajn škola

Privatna Sava onlajn škola srpskog jezika, kulture i tradicije i škola Srpska učiteljica zvanično objavljuju spajanje ovih škola u jednu jedinstvenu koja će poslovati pod imenom Sava onlajn škola srpskog jezika, kulture i tradicije. Obe škole neguju iste vrednosti i imaju isti cilj i misiju, a to je da svako dete u dijaspori, kao i odrasla osoba, nauči, savlada i usavrši svoj zavičajni, srpski jezik, ovlada znanjem iz srpske istorije i približi se svojim korenima i svom kulturnom nasleđu.

Tamara Solomun ostaje na svojoj poziciji direktora Srpske učiteljice, gde će nastaviti da razvija programe usmerene na odrasle i niz novih strateških projekata za grupu. Škole će kombinovati najnovija tehnološka postignuća sa dugogodišnjim iskustvom u radu čime će zainteresovati, motivisati i inspirisati učenike i polaznike. „Veoma sam uzbuđena što ću imati prilike da sarađujem sa sjajnim timom mladih ljudi koji pokazuju svoju stručnost i profesionalnost kroz odlično osmišljen onlajn program učenja srpskog jezika. Čast mi je da budem deo Sava tima i sigurna sam da ćemo zajedničkim snagama postići ono čemu težimo, a to je očuvanje srpskog jezika, kulture i tradicije“, izjavila je Tamara Solomun.

Takođe veliko zadovoljstvo izrazio je i Milutin Nikolić, osnivač onlajn škole Sava. „Čast mi je i zadovoljstvo što smo se spojili sa Srpskom učiteljicom, začetnikom onlajn nastave srpskog jezika i kulture kod nas. Fantastičan brend, iskusna i energična uprava i obrazovni tim, ali i sopstvene razvijene tehnološke platforme Srpske učiteljice će doprineti da u kombinaciji sa nama ponudimo svim porodicama i učenicima jedinstven kvalitet koji vodi dvojezičnosti i dvokulturnosti kod dece i odraslih u srpskoj zajednici u rasejanju“, rekao je Milutin Nikolić

Studiozan program i najbolji nastavni kadar koji nudimo nisu rezervisani samo za najmlađe. Dobrodošli su svi koji žele da uče. „Imamo posebno osmišljene programe za decu od 4 do 14 godina, kao i za sve one starije od 14. Bez obzira na to koliko imate godina ili kog ste nivoa znanja srpskog jezika, sa nama ćete naučiti ili unaprediti svoje znanje srpskog jezika, ali i srpske kulture i tradicije“, poručili su iz privatne, Sava onlajn škole.