Početna Najave Onlajn radionica „Karta za povratak”

Onlajn radionica „Karta za povratak”

Foto: onlajn škola Sava

Predstavnici privatne onlajn škole Sava iz Beograda u saradnji sa udruženjem Tačka povratka ponavljaju radionicu „Karta za povratak – Jezik i obrazovanje – put uspešnog povratka“

„Prvi korak na putu vašeg povratka u Srbiju je dobro poznavanje srpskog jezika i srpskog obrazovnog sistema. Bez toga je mnogo teže zamisliti kvalitetnu i uspešnu integraciju u srpsko društvo, posebno kada se radi o porodicama sa decom školskog uzrasta. Stoga smo za temu prve u nizu radionica za roditelje, izabrali tačku jezika i obrazovanja, jer od toga treba početi u svim daljim planovima za povratak“, stoji u pozivu na ovu radionica tima onlajn škole Sava.

Gosti ove radionice su dr Željka Buturović i Uroš Živković.
Dr Buturović je psiholog, naučnik saradnika u Institutu društvenih nauka u Beogradu i osnivač fondacije Najbolja odluka. U SAD-u provela je više od 20 godina, uključujući i školovanje na Harvardu i Kolumbiji i rad u Agenciji za istraživanje javnog mnjenja, Zogbi Analitiks. Nakon toga se sa svojom porodicom vratila u Srbiju. Na ovoj radionici ona će podeliti svoja iskustva o tranziciji i celom putovanju.

Uroš Živković je ekspert za saradnju i komunikacije projekta Tačka povratka. Pravnik je profesor, osnivač agencije Gastro Balkan i, nakon studija na Kembridžu, vratio se u Srbiju. Moderator je Aleksandra Mihajlović.

Radionica je otvorena za sve roditelje u rasejanju, za sve one koji žele da se vrate ili koji žele jednog dana da se vrate svojim korenima ili otvore tu mogućnost za svoju decu.

Druženje je planirano u subotu 5. juna sa početkom u 10 časova po srednjeevropskom vremenu. Dodatne informacije i prijave na www.savaedu.com