Početna Kultura VI Međunarodni festival dečje dramske igre Glumijada

VI Međunarodni festival dečje dramske igre Glumijada

Dečji kulturni centar Beograd organizuje šesti po redu Međunarodni festival dečje dramske igre „GLUMIJADA”. Festoval  održaće se od 11. do 13. juna, u periodu od 11 do 20 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa Udruženjem građana „Moja scena”.

Međunarodni festival Glumijada 2021 predstaviće deset škola glume iz Srbije i regiona, koje pohađaju deca uzrasta od 4 do 19 godina. Polaznici ovih škola izvešće predstave „Pidžama za šestoro”, „Tri praseta na više načina i sa puno začina” „Deca Pavlove ulice” „Mali princ”, „Stilske igre i bonton”, „Devojčica sa šibicama”, „Lepotica i zver”, „Skrovišta slobodišta”, „Red Hat” i druge. Festival će otvoriti mladi glumac Vladimir Kovačević u petak, 11. juna u 17 časova.

U okviru festivala, pored pozorišnih predstava, održaće se lutkarske, muzičke i literarne radionice za decu, kao i radionice za pedagoge kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije po metodologiji projekta Mlado pozorište u pokretu (Young theatre on the move). Radionicu kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije vodiće Teodora Munteanu – baletska solistkinja dečje komične opere Bukurešt i baletski pedagog Baletskog studija MLADI UMETNICI pri dečjoj komičnoj operi – Bukurešt, Ivana Tabori Obradović – urednica scenskih programa u Dečjem kulturnom centru Beograd, Dragana Stanisavljević – baletski pedagog Baletskog studija DKCB, glumac i reditelj Pol Leonard Marej i glumica Tijana Kesić Stamenković.

Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih. Ulaz za predstave je slobodan, kao i za kreativne radionice, s tim što je za učešće u radionicama potrebna prijava preko sajta www.glumijada.com