Početna Događanja Volonteri udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla na putu za Kosovo...

Volonteri udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla na putu za Kosovo i Metohiju

Arno Gujon sa volonterima udruženja Solidarnost za Kosovo
Foto: arhiva A. Gujo

Volonteri  udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla na putu za Kosovo i MetohijuPredstavnici udruženja Solidarnost za Kosovo  iz Grenobla, Arnoja Gujona (direktora Uprave za saradnju sa Srbima u dijaspori i regionu) napravili su kratku pauzu u Beogradu, pred nastavak puta za Kosovo i Metohiju, gde će podeliti stotine paketa školskog pribora, odeće i obuće za srpsku decu u KiM koja žive u enklava, prikupljenu u Francuskoj.

Kao što smo u više navrata pisali predstavnici Udruženja francusko-srpskog prijateljstva iz Nice u saradnji sa srpskom crkvom u Nici pokrenuli su, akciju prikupljanja humanitarne pomoći u školskom priboru za decu na Kosovu i Metohiji. Akcija se, vrlo brzo akcija proširila na celu Francusku a paketi sa priborom za najmlađe stizali su i iz drugih zemalja. Pandemija je onemogućila da se prikupljena pomoć pošalje kao što je bilo planirano za Svetoga Savu, pa će ovoga puta paketi stići za Vidovdan.

Volontere iz Grenobla sa predsednikom Udruženja francuskog-srpskog prijateljstva iz Nice Vladanom Radovanovićem u Beogradu je dočekao je Arno Gujon lično. On je tom prilikom zapisao: „Uprkos mojoj zabrani ulaska na Kosmet, koja je i dalje na snazi, rad humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo nastavlja da se razvija! Hvala svim donatorima i predanim volonterima bez kojih Akcija iz Nice, koja se proširila se na celu Francusku i ujedinila Srbe, ne bi bila moguća“.