Do sutra se mogu poslati radovi na likovni konkurs „Vidovdanska priča“


Svi učenisi od prvog do osmog razreda koji pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku u inostranstvu, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije mogu do sutra (18. juna) poslati svoje radove na likovni konkurs „Vidovdanska priča“.

Ovaj konkrus je, kao što smo već pisali, raspisao nastavni tim Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. „U cilju podsticanja dečje kreativnosti i ostvarivanja saradnje među učenicima i nastavnicima iz različitih  zemalja u kojima se izvodi dopunska nastava na srpskom jeziku u inostranstvu, nastavnici dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajini Baden-Virtemberg su povodom obeležavanja Vidovdana raspisali likovni konkurs  pod nazivom ,,Vidovdanska priča“, istakla je koordinatorka Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg Tatjana Popović.

Ciljevi konkursa su:

– Stvaralačka primena stečenih znanja o Kosovskom boju

– Podsticanje dečje kreativnosti

– Ostvarivanje saradnje među učenicima i nastavnicima iz različitih zemalja u kojima se izvodi dopunska nastava na srpskom jeziku

 Tema konkursa

– Ilustracija epskog lika ili istorijske ličnosti na temu Kosovskog boja

– Ilustracija kosovskog/kosovskih božura

Likovna tehnika po slobodnom izboru       

Uslovi  konkursa

– Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici od prvog do osmog razreda, koji u organizaciji

Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku u inostranstvu.

– Svi radovi koji budu pristigli na konkurs biće podeljeni u četiri kategorije, i to:

• Radovi učenika 1. i 2. razreda

• Radovi učenika 3. i 4. razreda

• Radovi učenika 5. i 6. razreda

• Radovi učenika 7. i 8. razreda

– Fotografisane ili skenirane radove nastavnik dostavlja pod šifrom, koja se sastoji od jedne reči i dvocifrenog broja.

– Šifru i podatke o učeniku nastavnik dostavlja nakon završetka ocenjivanja dečjih radova, o čemu će organizatori konkursa blagovremeno obavestiti koordinatore zemalja čiji đaci učestvuju na konkursu.

– Radove učenika je potrebno dostaviti najkasnije do petka, 18. juna 2021. godine, na sledeće imejl adrese:

– jovanaknezevic207@gmail.com (za radove učenika 1. i 2. razreda)

– skolastutgart@gmail.com (za radove učenika 3. i 4. razreda)

– natasa.uciteljica.ajslingen@gmail.com (za radove učenika 5. i 6. razreda)

– andelkovic.biljana3@gmail.com (za radove učenika 7. i 8. razreda)

Sve radove prispele do zadatog roka ocenjuje žiri sastavljen od nastavnika dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajini Baden-Virtemberg, koji će nakon ocenjivanja, proglasiti po tri najbolja rada za svaku kategoriju.

Svi radovi učenika koji budu pristigli u zadatom roku će zajedno sa nagrađenim radovima biti objavljeni u posebnom zborniku dečjih radova „Vidovdanska priča.“

Završni susret

Nakon završetka konkursa, učenici koji su učestvovali na konkursu dočaraće vidovdansku priču pesmama i stihovima. Virtuelni susret održaće se uoči Vidovdana, 27. juna 2021. godine, u 17 časova. O detaljima susreta svi nastavnici čiji učenici učestvuju u virtuelnom događaju biće blagovremeno obavešteni od strane svojih koordinatora.