Početna Događanja Ispovest sveštenstva Austrije

Ispovest sveštenstva Austrije

Foto: arhiva FB vladika Andrej

Minulog vikenda u hramu prenosa moštiju Sv. Save u Ensu  u Austriji služena je večernja služba kojom je načalstvovao Njegovo preosveštenstvo episkop austrijsko – švajcarski gospodin Andrej.

Na kraju večernje službe, episkop Andrej je pozdravio domaćina i sve prisutne prigodnim rečima, poučivši sabrano sveštenstvo o značaju svete tajne pokajanja koja se ovom prilikom obavila naknadno, jer zbog korona virusa ove godine nije bilo moguće da episkop, sveštenici i đakoni dočekuju posle tradicionalne velikoposne ispovesti praznik Vaskrsenja Hristovog onako kako dolikuje. Po blagoslovu vladike, sveštenike je ispovedao visokoprečasni protojerej – stavrofor Raško Radović, arhijerejski zamenik iz Trsta.

Nakon svete tajne Ispovesti kada se tradicionalno i blagodatno oseća veliko olakšanje, kao da je svima sa duše i srca pao neki veliki teret, a biće svih prožima neizrecivo blaženstvo, bratsko sabranje je nastavljeno razgovorom sveštenstva sa episkopom o aktuelnim pitanjima crkvenog i parohijskog života u Austriji. Akcenat je stavljen na unapređenje administracije u parohijama i crkvenim opštinama a u vezi sa tim data su i konkretna uputstva, piše na sajtu episkopa Andreja.