Početna Događanja Učenicima završnih razreda Srpske škole u Postojni i Novoj Gorici Savez Srba...

Učenicima završnih razreda Srpske škole u Postojni i Novoj Gorici Savez Srba Slovenije uručio knjige „Mitovi srpske istorije“

Članovi SPD Nikola Tesla iz Postojne
Foto: arhiva Savez Srba u Sloveniji

Savez Srba Slovenije nedavno se pridružio se Savezu Srba Francuske i Savezu Srba Italije u odluci, da učenicima završnih razreda srpske dopunske škole u Sloveniji, na poklon dodeli knjigu „Mitovi srpske istorije”, autora Dejana Ristića.

Tim povodom, član predsedništva Saveza Srba Slovenije i predsednik SPD Nikola Tesla iz Postojne Miloš Demonjić se susreo sa nastavnicom dopunske škole u Postojni i Novoj Gorici, Tamarom Svrzić.

„Prilikom susreta, Demonjić je u ime Saveza Srba Slovenije i društva Nikola Tesla preneo pozdrave nastavnici Tamari Svrzić i zahvalio se na nesebičnom trudu i angažmanu na ovom projektu, posvećenom deci koja pohađaju nastavu srpskog jezika u Sloveniji. Ujedno, Miloš Demonjić je u ime Saveza Srba Slovenije Tamari Svrzić uručio knjige „Mitovi srpske istorije”, autora Dejana Ristića, koje će biti poklonjene polaznicima ove škole“, piše Savez Srba u Sloveniji.

Demonjić je, u prisustvu članova SPD Nikola Tesla kao i brojnih posetilaca napomenuo, da je projekat dopunske škole srpskog jezika, koji je upravo inicirao i Savez Srba Slovenije, projekat od nacionalnog značaja, te da je misija svih koji žive u Sloveniji, da se zajedničkim snagama potrude da i naredna godina prođe zapaženo kao i prethodna,  kada se za ovaj projekat prijavilo oko 1500 mališana.

Savez Srba Slovenije pozdravlja sve napore koji su učinili članovi aktiva nastavnika dopunske škole u Sloveniji, kako bi projekat bio uspešan i još jednom se zahvaljuje Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, kao i Ministarstvu prosvete  Republike Srbije, na nesebičnoj podršci prilikom realizacije ovog projekta.