Početna Događanja Srpski centar Štutgart obeležio Petrovdan

Srpski centar Štutgart obeležio Petrovdan

Članovi Srpskog centra u Štutgartu slave dve slave – zimsku Svetog Savu i letnju Petrovdan.  Popuštanje mera i mogućnost viđanja i druženja je dobro došla za sve, a posebno za članove Srpskog centra Štutgarta, koji su veoma zahvalni što su i ove godine, sada već tradicionalno mogli da obeleže letnju slavu Petrovdan. Slava posvećena apostolima Petru i Pavlu „proslavljena je u duhu pravoslavne tradicije, kulture i vere, uz veliki broj svojih članova, mnogobrojne dece i omladine kao i dragih prijatelja“, istakli su sa ponosom članovi Srpskog centra.
Ovogodišnji domaćini bili su svi igrači veteranske folklorne sekcije, predvođeni umetničkim rukovodiocem Sašom Vićentijevićem. Njihova slavska obeležja osveštao je i slavski kolač prerezao protojerej Stanko Rakić iz Štutgarta.


Veterani su, po svim srpskim običajima dočekali svoje goste. „Domaćini, koji su ostale članove i goste dočekali i bogato poslužili, uz sva duhovna obeležja krsne slave, preuzeli su ponovo organizaciju ovog svetog praznika i za sledeću godinu“, rekli su članovi Srpskog centra. Oni su se toplo zahvalili svima koji su pomogli da trpeza bude bogata i raznovrsna. A ića i pića je bilo u izobilju. Takođe je vreme poslužilo pa su mnogi članovi mogli da koriste divno i prostrano dvorište Srpskog centra. „Pored svih okolnosti protekle godine, trudimo se da ostanemo društvo koje drži do druženja. Druženje stvara osećaj porodice! A mi to i jesmo: jedna velika porodica!Hvala svima od srca na podršci“, naglasili su u Srpskog centru Štutgart.

Pored svojih članova i prijatelja, među gostima je bio i predsednik Saveza srpskih udruženja u Nemačkoj Saša Ivanović, kao i predstavnici srpskog konzula u Štutgartu.

Foto: arhiva Srpski centar Štutgart