Početna Događanja Petkovićima uručena potrebna pomoć

Petkovićima uručena potrebna pomoć

Sejalica za porodicu Petković na Kosovu i Metohiji
Foto: arhiva HO Svi za Kosmet

U sklopu naše ovogodišnje Vaskršnje akcije, predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet  sakupljana su sredstva za pomoć i za sedmočlanu porodicu Petković iz metohijskog sela Suvo Grlo.

U ovom vrlo izolovanom i ugroženom kraju, glava kuće Slavko Petković jedino što može da radi jeste da vredno obrađuje zemlju, koju na žalost mora da uzima i pod zakup jer nema dovoljno svoje. „Za ceo svoj posao je prinuđen da, usled nedostatka sredstava za kupovinu, mašine za obradu zemlje iznajmljuje od komšija Albanaca. Pored toga, gaji i kravu i kokoške, pa proizvode u vidu mleka i jaja prodaje kako bi imao da kupi hranu deci, od koje su troje školarci. Žive skromno u staroj kući bez izolacije“, istakli su članovi ove humanitarne organizacije, kome su se članovi ove divne porodice obratili sa molbom da im se pomogne u kupovini pomenutih mašina za obradu zemlje, kako bi imali svoje.

Zahvaljujući dobrim donatorima, akcija je uspešno prošla i uspeli su Petkovićima kupe potrebne priključne mašine – sejalicu i prikolicu. Vrednost akcije 260.000 dinara. Članovi organizacije se još jednom zahvaljuju svima koji su učestvovali.

Ukoliko i vi želite da budete deo ove borbe za naš narod na Kosovu i Metohiji, svoju donaciju možete uplatiti:

– Humanitarna organizacija Svi za Kosmet, dinarski račun 285-2295090000074-05

– Pejpal: szknemacka@gmail.com

– Humanitarni SMS na 4030(cena poruke je 100 dinara)

-Uplate na devizni račun iz dijaspore ( EU i Nemačka bez provizije)

Svi za Kosmet e.V.

IBAN: DE83 4405 0199 0111 118825

Ime Banke : Sparkasse Dortmund

Adresa Banke : Freistuhl 2, 44137 Dortmund

Swift/Bic : DORTDE33XXX

Verwendungszweck: Spende