Početna Kultura Ponovni nastup Vere Gregović u pozorištu JES u Štutgartu

Ponovni nastup Vere Gregović u pozorištu JES u Štutgartu

Predstave se održavaju večeras, sutra i u utorak

Vera Gregović nastupa u novim seniorskim pozorišnim predstava (u sredini – drugi red – druga)
Foto: arhiva pozorište JES

Pre četiri godine Vera Gregović iz Štutgarta je kao predstavnik Srba nastupila u pozorišnoj predstavi Junges Ensemble Stuttgart  (JES) „I gastarbajteri odlaze u penziju“. Tada je pozorište JES otvorilo vrata glumcima amaterima kao i seniorima svih naroda koji žive u Štutgartu sa okolinom da nastupaju sa svojim pričama i da predstave kako je protekao njihov radni vek u glavnom gradu nemačke pokrajine Baden-Virtemberg. Kako su ih prihvatili domaći, kako kolege, sa kojim strahovima su se susretali, kako je  izgledalo pronalaženje posla, osnivanje porodice,  radni vek i šta će rade kada odlaze u penziju…

Vera, koja je veliki društveni radnik, osnivač udruženja Morava, pokretač mnogih humanitarnih akcija… je tada prvi put pokazala i svoj glumački talenat. Toliko je dobro odigrala  u predstavi da je ceo glumački tim amatera želeo da ostane sa njima. Promenjen je i režiser i naslednik Hanes Milh je takođe bio da za to da Vera bude u njegovom timu i dalje glumi. I pored svih obaveza koje ima kao baka, majka i supruga, humanitarni aktivista, predstavnik Morave kod raznih institucija… Vera je pristala. Večeras, sutra i utorak svi koji žele mogu je videti  ponovo u pozorištu JES u Štutgartu. Grupa seniora će izvesti novo delo, književnu retrospektiva iz kancelarije, koja je u kući. Biće tu monologa, dijaloga, rime, stiha i raznih individualnih radova nastalih tokom pandemije. Režiser je iskoristio preko 150 tekstova glumaca – amatera i njihove priče nastale u vreme pandemije, pretvorio je u predstavu koju igraju.

Pored Vere Gregović nastupiće Gizela Bak, Kristine Ginter, Birgit Olbrih, Ulrike Ostertag, Burkhard Šrader i Hajnrih Šturm.

Predstava se održava u pozorištu JES Eberhardstr. 61a, 70 173 Stuttgart

Subota 17.07. 2021.  19.00-19.55

Nedelja 18.07.2021. 18.00-18.55

Utorak 20.07.2021.  19.00-19.55