Početna Vesti Arno Gujon posetio patrijarha Porfirija

Arno Gujon posetio patrijarha Porfirija

Arno Gujon i patrijarh Porfirije
Foto: arhiva A. Gujon

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu susreo se danas sa patrijarhom Porfirijem u Patrijaršiji. „Nakon našeg vidovdanskog susreta u Kruševcu ponovo sam imao čast da razgovaram sa Njegovom Svetošću, Patrijarhom srpskim g. Porfirijem, ovog puta u Patrijaršiji u Beogradu. Tim povodom informisao sam Patrijarha o našim pregnućima da ove godine u saradnji sa Eparhijama SPC širom sveta pokrenemo novih 20 dopunskih škola srpskog jezika za našu decu iz dijaspore“ napisao je Arno Gujon na društvenim mrežama.

On je dodao da je počastvovan saznanjem da je patrijarh veoma upućen u rad Uprave na čijem je čelu kao i u rad njegove humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ koja već 16 godina uz blagoslov crkve pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji.

„Crkva ima posebnu ulogu u očuvanju duhovnosti, kulture i identiteta Srba gde god da žive, od Kosova i Metohije do Amerike, od Republike Srpske do Australije. Raduje me što je naša saradnja uspešna, dugotrajna i što ćemo nastaviti da je razvijamo u budućnosti!“, dodao je Gujon uz poruku da ga „raduje što je naša saradnja uspešna, dugotrajna i što ćemo nastaviti da je razvijamo u budućnosti”.