Početna Događanja HO Solidarnost za Kosovo odvela decu sa Kosova na letovanje

HO Solidarnost za Kosovo odvela decu sa Kosova na letovanje

Uživanje dece sa Kosova na moru
Foto: HO Solidarnost za Kosovo

Devetu godinu zaredom, francuska humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo organizuje letovanje na moru za 42 dece iz kosovskih enklava.

„Dečaci i devojčice iz Kosovske Kamenice, Bosca, Strelice, Kololeča, Berivojca, Kuzmina, Prilužja, Radeva, Batusa i Lepine borave u Tivtu, gde su stigli u subotu 31. jula posle putovanja dugog 14 sati. Ovde su prvi put u životu ugledali more i otkrili čari kupanja“, istakli su iz HO Solidarnost za Kosovo.

Predsednik HO Solidarnost za Kosovo Arno Gujon sa decom sa Kosova u Tivtu
Foto: HO Solidarnost za Kosovo


„Ova godina je bila veoma burna na Kosovu i Metohiji, sa mnogo napada i pretnji na srpski narod i zato je odmor daleko od posebno teške svakodnevice više nego potreban deci. Ovde će mališani prvi put u životu uživati u raspustu na mirnom mestu i osećati se slobodno i bezbedno. Njihova sreća da budu sedam dana na letovanju je velika onoliko koliko je meni drago da se posle godinu dana pauze zbog korone, ponovo družim sa decom i prijateljima sa Kosova i Metohije“ – izjavio je Arno Gujon, predsednik humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo.


Pored plaže, na koju idu svaki dan, deca uče da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima. Ovaj program, koji će trajati 7 dana, biće obogaćen krstarenjem po Bokokotorskom zalivu i obilascima znamenitih mesta sa primorja Crne Gore.Ovaj projekat se od 2012. realizuje u saradnji sa raško-prizrenskom Eparhijom koja je odabrala mališane po socialnim kriterijumima, istaknuto je u ovoj organizaciji.