Početna Najave Nova radionica Sava onlajn škole – Jezik i identitet

Nova radionica Sava onlajn škole – Jezik i identitet

O psihološkim prednostima negovanja srpskog jezika u dijaspori

Kakva je veza između zavičajnog jezika i identiteta, na koji način nas zavičajni jezik oblikuje i učestvuje u našem psihološkom razvoju, samo su deo tema najnovije edukativne radionice u organizaciji Sava onlajn škole srpskog jezika, kulture i tradicije posvećene roditeljima u srpskoj dijaspori. Na temu jezika i identiteta će govoriti dr Katarina Višić, psihoterapeut s višegodišnjim iskustvom u radu s decom i adolescentima iz dijaspore. Ona će iz aspekta svoje psihoterapijske prakse pojasniti zašto je važno da deca dobro znaju zavičajni jezik, iako žive daleko od matice, i koje psihološke prednosti stiču ako u tome uspeju. 

Na radionici će učestvovati i Danica Vlajić, psiholog Sava onlajn škole, koja će se osvrnuti na ovu temu iz ugla svog dosadašnjeg rada s đacima u srpskoj dijaspori širom sveta i praćenja njihovih postignuća u Sava onlajn školi tokom cele godine. 

Drugi deo radionice će biti rezervisan za diskusiju. Svi prisutni na Zum-u koji to požele moći će da postave pitanja i dobiju odgovore od gošći radionice.  Broj mesta je ograničen, neophodna je prijava. Radionica je otvorena za sve zainteresovane, a biće obezbeđen i simultani prevod na engleski jezik. Prijave na sajtu škole savaedu.com