Početna Događanja Zahvalnost lekarkama Sandri Lazić i Suzani Mitić

Zahvalnost lekarkama Sandri Lazić i Suzani Mitić

Ambasadorka dr Snežana Janković (desno) sa lekarkama dr Sandrom Lazić i dr Suzanom Mitić
Foto: Ambasada RS u Berlinu

U Ambasadi Republike Srbije u Berlinu ambasadorka dr Snežana Janković uručila je zahvalnice lekarkama dr. Sandri Lazić iz Кlinike u Zenftenbergu i dr Suzani Mitić iz Кlinike u Libenu za iskazanu humanost i nesebičnu pomoć pruženu studentima i građanima Srbije povređenim u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Berlina 30. jula 2021. godine.

„Studenti koji su bili u bolnicama dr Lazić i dr Mitić su najlepšim rečima govorili o dvema doktorkama i koliko im je u tim prvim, traumatičnim momentima, značilo njihovo prisustvo. Zbog toga je Ambasada odlučila da im se na ovaj način zahvali i izrazi priznanje za požrtvovanost i nesebično zalaganje“, istaknuto je u ambasadi RS u Berlinu.

Dr Lazić i dr Mitić, koja su obe državljanke Republike Srbije, su u razgovoru u Ambasadi izjavile da su dirnute i počastvovane pozivom i gestom kojim im je izražena zahvalnost, te da im je posebno drago što su se mladim ljudima iz Srbije našle pri ruci u izuzetno dramatičnim trenucima kada su bili od daleko od svoje zemlje.