Početna Događanja Moleban za početak nove školske godine održan moleban u Braunau na Inu

Moleban za početak nove školske godine održan moleban u Braunau na Inu

Deo prisutnih u hramu
Foto: arhiva SPC u Branau

U hramu Sv. apostola i evangeliste Marka u austrijskom Branaunau na Inu juče je služena je sveta liturgija kojom je bogoslužvivao jerej Andrej Živković.

Lepoti bogosluženja doprineli su anđelski glasovi dečijeg hora pri hramu. Veliki broj vernog naroda, zajedno sa svojom decom, bio je prisutan u hramu. Nakon pročitanog jevađelskog začala iz Matejevog jevanđelja, o bogatom mladiću, nadležni paroh se obratio vernima prigodnom besedom.

Sveštenik Adnrej Živković besedi
Foto: arhiva SPC u Branau

„Dokle god je čovek vezan za bilo šta zemaljsko, on nije slobodan čovek, on ne može slobodno da sleduje Gospoda Isusa Hrista, da uzme krst svoj i da ide za Gospodom! Potrebno je da se ugledamo na Gospoda, da sledimo njegov put, da ispunjavamo zapovesti koje nam je ostavio a bez kojih, ako ih ne držimo, ako po njima ne živimo, biće uzaludno pitati ,,Učitelju blagi, koje dobro da učinim da imam život večni“- istakao je sveštenik Andrej, koji je nakon liturgije služio moleban za blagoslovenu školsku 2021 / 22. godinu. Dečica okupljena oko svoga sveštenika, zajedno sa svojim roditeljima, uznosila su jednodušno molitve Gospodu kako bi izmolila uspešan tok i završetak nove školske godine. „Draga deco, neka vam vaskrsli Gospod podari moć i snagu da izdržite na ovom putu znanja koji je sada pred vama. Gradivo koje je sada pred vama trudite se da uspešno savladavate, a dragi Gospod kada vidi vaš trud zasadiće i ljubav po kojoj će svi poznati da smo Njegovi“, dodao je otac Andraj.

Trudom i ljubavlju Uprave pri hramu Sv. apostola i evangeliste Marka, na kraju molebana, podeljeni su skromni pokloni deci a sve na korist njihovog  duhovnog uzrastanja.