Početna Najave U subotu škola Sava organizuje onlajn druženje sa Urošem Petrovićem

U subotu škola Sava organizuje onlajn druženje sa Urošem Petrovićem

Foto: Onlajn škola Sava

Privatna škola Sava iz Beograda organizuje u subotu 18. septembra onlajn druženje sa poznatim srpskim piscem Urošem Petrovićem „srpskim Šerlokom Holmsom”.  „Druženje je na Zumu, besplatno i namenjeno baš svima, širom sveta, i velikima i malima: deci, mamama, tatama, ujkama, tetkama, bakama, dekama, ma baš svima“, poručili su iz onlajn škole Sava.

Uroš Petrović  je autor brojnih knjiga koje pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade (mozgalice, romani u zagonetkama, fantastične pripovesti, čudesna bića…). Neke od njih su: „Zagonetne priče“, „Zagonetna potraga“, „Misterija Ginkove ulice“, „Marta Smart“, „Peti leptir“, „Deca Bestragije“, „Karavan čudesa“… „Uroš će nas povesti u zagonetnu potragu i zato dođite da zajedno odgonetamo, mućkamo glavama, rešavamo mozgalice i zagonetke, saznamo zašto je mnogo, mnogo važno razmišljati izvan šablona, kako nam čitanje i knjige pomažu u tome, zašto se najbolje uči kroz igru i kako možemo primeniti osnove NTC sistema učenja u radu sa svojom decom. Upoznaćemo i jednu pametnicu Martu Smart i saznati zašto je važno da se hrabro upuštamo u pustolovine i prihvatamo životne izazove“, istaknuto je u onlajn školi Sava.

Uroš Petrović (1967) je autor dvadeset knjiga (preko 150 izdanja u više od 400.000 primeraka) i dobitnik velikog broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade. Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku. Po njegovom romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi i jedini 3D igrani film u istoriji srpske kinematografije. Autor je i originalnih stonih društvenih igara, od kojih su dve nagrađene priznanjem Dobra igračka Prijatelja dece Srbije. Podsticao je naciju na razmišljanje i unutar kultnog serijala Fazoni i fore, kao i u kvizu Lavirint na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteže prepreke za takmičare. Dobitnik je i većeg broja nagrada za fotografiju, koje objavljuje širom planete. Koautor je NTC sistema učenja („Nikola Tesla centar“ – Odsek Mense za darovite) i autor koncepta Zagonetna pitanja, kao i programa za usavršavanje Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja?

Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i u kompanijama, na poslovnim forumima i kongresima. Bio je predsednik Mense Srbije i jedan od najboljih rešavača IQ X testa na svetu.

Radionica je besplatna, prijave preko onlajn škole Sava