Početna Događanja Srpski centar iz Beča uspešno okončao akciju pomoći porodicama Miljković i Filimonović...

Srpski centar iz Beča uspešno okončao akciju pomoći porodicama Miljković i Filimonović na KiM

Srpski centar iz Beča obavestio je svoje članove i donatore da je zahvaljujući njima uspešno privedena još jedna akcija pomoći našem stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Oni su protekle nedelje dopremili i predali pomoć porodicama Miljković i Filimonović. Ivan Miljković živi skromno sa suprugom,sinom i majkom. Bavi se poljoprivredom od koje izdržava porodicu. Od pomoći koju je dobio, odlučio je da kupi mašinu za sakupljanje sena kao i delove za traktor.

„Ja imam traktor i kosačicu, imam i dosta svoje zemlje. Pokosim i onda vodim njih dve da skupljaju seno. Sad ću to raditi mašinom. Hvala svima koji pomažu“, kazao je Ivan koji je zahvaljujući pomoći kupio i delove za traktor.

Petočlanoj porodici Filimonović u selu Čuka uručena je pomoć za opremanje novog dela porodične kuće. Samohrana majka Danijela živi sa tri sina i svekrvom. Njena želja je bila da od novčane pomoći kupi šporet na drva i sto sa stolicama za ručavanje.

„Sve nam znači. Hvala Bogu, deca su mi mnogo vredna, pa stignemo sve da uradimo i oni u školu da idu. Volela bi da idu dalje na fakultet“, rekla je ona.

„Hvala svima Vama koji ste pomogli da akcija „Novo Brdo” dočeka ovakav kraj i to što smo u ovako kratkom roku sakupili ukupno 1650€ koje smo upotrebili za pomoć za gore navedene dve porodice. Posebno bi se zahvalili našem isturenom članu na terenu Sonji Vuković koja je ispratila celu ovu akciju od početka i bila prisutna pri predaji pomoći porodicama. Veliki pozdrav od cele ekipe Srpskog Centra“ istakli su vredni članovi Srpskog centra u Beču.