Sutra u Štutgartu predavanje profesorke Biljane Spasić o beloj kugi u Srbiji


Biljana Spasić (desno) na promociji u Štutgartu
Foto: K. Krstić-Tadić

Sutra u petak 8. oktobra  sa početkom u 20 časova u hramu Sabora Srba svetih u Štutgartu (Moehringerstr.81a) će se održati na poziv sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Štutgartu održati predavanje profesorke Biljane Spasić.

Profesorka Spasić je autor knjige „Zašto Srbi nestaju“. Inače ona je magistar ekonomskih nauka i dugogodišnji profesor menadžmenta u ekonomskoj školi u Kragujevcu. Maja meseca 2008. godine na poziv članova društva Morava iz Štutgarta, boravila je u njihovim prostorijama i održala predavanje. Tada je ujedno promovisala i svoju knjigu. U svom istraživačkom radu autorka Spasić se bavila izučavanjem demografske slike Srbije, a statistika je pokazale da su rezultati poražavajući. U poslednje periodu u Srbiji se godišnje obavi oko 300.000 abortusa, što je po rečima autora jedan ceo grad.

Knjiga je pisana ne samo naučnim stilom već odličnim poznavanjem problematike i ljubavi jedne Srpkinje koja je iskreno zabrinuta pred pretećim nestajanjem svog naroda. Predavanja na ovu temu je održala sirom sveta (u Londonu, Štokholmu,  Beču, Berlinu, Čikagu, Toronto…) a knjiga se sastoji iz dva dela: period kada Srbi nestaju tuđom silom braneći sviju zemlju i integritet i period nasilnog istrebljivanja.

Profesorka Spasić je i baka malo Petra, koji je ujedinio Srbiju i za čije lečenje je u preko danu sakupljeno 150.000 evra. Petar je nalazi u Štutgartu na lečenju i dobro se oporavlja. Oboleo je od retkog tumora, koje dobija jedno od milion dece.


One thought on “Sutra u Štutgartu predavanje profesorke Biljane Spasić o beloj kugi u Srbiji

Comments are closed.