Početna Događanja U Karlsrueu u prostorijama KSC otvorena izložba slikarke Milene Stane Dražić

U Karlsrueu u prostorijama KSC otvorena izložba slikarke Milene Stane Dražić

Milena Stana Dražić (u plavoj košulji) govori o svojim slikama
Foto: SKC Karlsrue

Na otvaranju izložbe naše slikarke Milene Stane Dražić u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Karlsrue minulog vikenda okupio se veliki broj članova i prijatelja i Centra i same slikarke. „Zahvaljujemo se svima koji su posetili izložbu i prisustvovali samom činu otvaranja, a i zahvaljujemo se i onima koji su ovih dana, i koji će u narednom periodu pogledati izložbu, koja je otvorena do kraja oktobra. SKC klub radi petkom u večernjim časovima, subotom i nedeljom pre podne i uveče“, istakli su članovi uprave Srpskog kulturnog centra.

Oni su dodali da je veliki broj slika već otkupljen i da ostali koji su zainteresovani mogu doći da kupe slike. Izložba će biti otvorena u prostorijama Centra (Erzbergerstraße 131, 76149 Karlsruhe) do kraja meseca.

Prihod od prodaje slike je namenjen za bolesnu decu u Srbiji kao i samom Centru, koji do kraja meseca mora da se iseli iz postojećih prostorija.

Na otvaranju izložbe posetioci su mogli da uživaju u pejzažima i predelima, rađenim tehnikom ulja na platnu. Milena Stana Dražić rođena je na Uskrs 1943. godine u Jadraskoj lesnici, nedaleko od Loznice u kojoj je i završila školovanje. Svoj prvi radni odnos stekla je u skupštini grada Loznice u kojoj je radila do 1966. godine kada se odselila u Nemačku. Od tada, njeno prebivalište je u gradu Karlsrue. Slikarstvom je počela da se bavi u ranom detinjstvu, tačnije sa samo svojih osam godina naslikala je sliku Sv. Nikola. Prvu izložbu je imala sa svojih 15 godina, 1958 godine.

Izlagala je u zemlji i inostranstvu, a u Nemačkoj je ovo 3 javna izložba. Svih ovih godina Milena je imala nekoliko manjih izložbi u javnim i privatnim prostorima, jer kao samouki slikar koji to radi samo iz ljubavi, veoma je teško biti javno prisutan na sceni I finansijski organizovati izložbe. Ali to nimalo nije obeshrabrilo Milenu da bude svih ovih godina prisutna na sceni i da njeni radovi krase mnoge domove ovde u dijaspori kao i u Srbiji.

Prihod od slika ide u dobrotvorne svrhe
Foto: SKC Karlsrue