Početna Događanja Igrači SKUD Nikola Tesla iz Frajburga počeli sa probama

Igrači SKUD Nikola Tesla iz Frajburga počeli sa probama

Zajedno u kolu posle duge pauze
Foto: J. Panić

Nakon prinudne pauze od godinu i po dana igrači Srpskog kulturnog umetničkog društva Nikola Tesla iz Frajburga su ponovo počeli da probama folklora. Petkom uveče najmlađi igrači se, kao i ranije sastaju u 18 časova i velikoj sali vrtića Melanhton u ulici Melanchtonweg. Igrači srednjeg su na redu sat vremena kasnije i njihova proba, traje i kao i ranije dva sata.

Prva proba, iz opravdanih razloga nije okupila sve igrače, ali je zato atmosfera bila veoma pozitivna, vesela i radna. Igrači su u šali prokomentarisali da nisu zaboravili da igraju, da je bilo malo naporno, ali da je za njih najvažnije da su počeli da igraju, da se druže i da pevaju. Raduju se, što će, prema trenutnom rasporedu 6. novembra nastupiti na zabavnoj večeri društva Sloga iz Štutgarta pod nazivom „Zaigrajmo zajedno“. Za njih su nastupi i druženja veoma važni i nadaju se da će do tada moći dobro da se spreme.

Uprava SKUD Nikola Tesla zakazala je sastanak, sutra u petak 15. oktobra sa početkom u 19 časova i moli sve roditelje da se odazovu pozivu. Takođe mole se da se poštuju propisana epidemiološka pravila.

Na manifestaciji „Zaigrajmo zajedno“ će pored domaćina, igrača Sloge i igrača iz Frajburga nastupiti i mladi klubova Nova generacija iz Šorndorfa, Morava iz Štutgarta i Srpski kulturni centar iz Ofenbaha.