Početna Najave Večeras u Štutgartu predavanje prof Biljane Spasić autorke knjige „Zašto Srbi nestaju“

Večeras u Štutgartu predavanje prof Biljane Spasić autorke knjige „Zašto Srbi nestaju“

Prof Biljana Spasić desno u Štutgartu na promociji svoje knjige u društvu Morava
Foto: K. Krstić-Tadić

Večeras će održati predavanje profesorke Biljane Spasić iz Kragujevca u hramu Sabora Srba svetih u Štutgartu (Moehringerstr.81a). Početak je predviđen u 20 časova. Ovo predavanje je trebalo da se održi prošlog petka, ali je zbog bolesti veroučitelja pomereno za večeras. Predavanje se održava na poziv sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Štutgartu.

Profesorka Spasić je autor knjige „Zašto Srbi nestaju“. Magistar je ekonomskih nauka i dugogodišnji profesor menadžmenta u ekonomskoj školi u Kragujevcu. Maja meseca 2008. godine na poziv članova društva Morava iz Štutgarta, boravila je u njihovim prostorijama i održala predavanje. Tada je ujedno promovisala i svoju knjigu. U svom istraživačkom radu autorka Spasić se bavila izučavanjem demografske slike Srbije, a statistika je pokazale da su rezultati poražavajući. U poslednje periodu u Srbiji se godišnje obavi oko 300.000 abortusa, što je po rečima autora jedan ceo grad. Predavanja na ovu temu držala je širom sveta u Londonu, Štokholmu,  Beču, Berlinu, Čikagu, Torontu…

Profesorka Spasić je i baka malo Petra, koji je ujedinio Srbiju i za čije lečenje je u jednom danu sakupljeno preko 150.000 evra. Petar je nalazi u Štutgartu na lečenju i dobro se oporavlja. Oboleo je od retkog tumora, koje dobija jedno od milion dece.