Početna Događanja Drugarstvo i solidarnost na prvom mestu

Drugarstvo i solidarnost na prvom mestu

U želji da se pridruže svojim vršnjacima u Srbiji i trče za Srbiju, na sportskim terenima nemačke škole trčali su i učenici Srpske dopunske škole koji pohađaju nastavu u delu Nojgerojt u Štutgartu. „Pored svih vrednosti koje gaji ovo takmičenje, dečaci iz Nojgerojta, zajedno sa svojom nastavnicom Tatjanom, iskazali su i čin solidarnosti, tako što su se solidarisali sa svojim drugom i dali mu podršku, jer je on slomio ruku i nije smeo da trči“ objasnila je koordinatorka Srpske dopunske škole za nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Bavarsku, Tatjana Popović, koja i predaje na ovom punktu.

„Zato su njegovi drugovi nakon takmičarskog dela odlučili da posle trke još jednom prođu kroz cilj, ovoga puta sa Aleksom. Na samom cilju pobedilo je drugarstvo“, sa velikim ponosom ispričala je koordinatorka.

U takmičarskom delu prvo mesto pripalo je Nemanji Spasiću, drugo mesto Ognjenu Jankoviću, dok je treći kroz cilj prošao Aleksandar Petrović.

„Sunce je bilo na strani sporta, pa su se učenici posle trke u sportskom duhu družili na sportskim spravama u dvorištu škole i pravili po koju fotografiju kao uspomenu na ovogodišnji Kros RTS-a“ dodala je Tatjana Popović. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pokrovitelji su i ovogodišnjeg Krosa RTS-a.