Početna Događanja Ambasadorka Janković u poseti Dunavskom salonu mladih

Ambasadorka Janković u poseti Dunavskom salonu mladih

Ambasadorka Srbije u Berlinu dr Snežana Janković (druga s desna) sa srpskim predstavnicima na skupu Dunavskog salona mladih
Foto: Ambasada Republike Srbije u Berlinu

Ambasador Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj dr Snežana Janković posetila je  prošle nedelje učesnike Dunavskog salona mladih iz Srbije. Dunavski salon mladih je manifestacija koju organizuje Vlada pokrajine Baden-Virtemberg i koja okuplja predstavnike 14 zemalja podunavskog regiona. Višednevni skup u Berlinu održan je u hibridnom formatu jer je deo učesnika prisustvovao lično, dok je deo učestvovao virtuelno. Cilj skupa je da mladi iz podunavskog regiona razmene mišljenja o budućnosti Evrope, problemima sa kojima se susreću globalno i u svojim sredinama, kao i da unaprede međusobne kontakte.

Ambasadorka dr Snežana Janković je pozdravila učesnike iz Beograda i Šapca, kao i srpskog predstavnika iz Ulma, koji su imali izlaganja na različite teme i predstavili se, između ostalog, i kratkim filmom o očuvanju životne sredine. Predstavnici Srbije preneli su ambasadorki Janković veoma pozitivne utiske sa ovog skupa, prenela je srpska ambasada u Berlinu.