Početna Najave „Upoznajmo Srbiju i njene znamenitosti uz pomoć naučnika“ – tri predavanja za...

„Upoznajmo Srbiju i njene znamenitosti uz pomoć naučnika“ – tri predavanja za učenike Srpske dopunske škole u Baden-Virtembergu

Pilot projekat „Upoznajmo Srbiju i njene znamenitosti uz pomoć naučnika“, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu u tri termina biće predstavljen i učenicima Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Zainteresovani đaci i učenici će moći da čuju predavanje Srbija kroz vekove, Poznati naučnici iz Srbije (Milanković, Petrović-Alas, Savić Lozanić“ kao i drugi deo predavanje Poznati naučnici iz Srbije (o Tesli, Pupinu, Cvijiću i Pančiću).

Pilot projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao i Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu.

Aktivnosti projekta usmerene su na razvijanje svesti o sopstvenom nacionalnom i kulturnom identitetu upoznavanjem sa osnovnim odlikama geografije, istorije i kulture zavičaja i otadžbine i obuhvataju predavanja o istoriji Srbije i poznatim srpskim naučnicima.

Planirano je da budu tri predavanja, i to: 24. 11, 8. 12, i 15. 12. 2021. godine putem ZUM aplikacije.  Početak prvog predavanja planiran je za 19.00 časova i trajaće oko 90 minuta. Učenici i roditelji treba da se javi svojim nastavnicima kako bi dobili link da prate predavanje.