Početna Događanja Morava iz Štutgarta obeležila svoju slavu

Morava iz Štutgarta obeležila svoju slavu

U hramu Srba svetitelja u Štutgartu članovi srpskog humanitarnog i kulturnog društva Morava obeležili su juče slavu svoga udruženja Svetog Andreja Prvozvanog. Ove godine domaćin slave bila je potpredsednica Morave Diana Gregović. Slavska obeležja osveštao je protojerej Stanko Rakić koji je uz par umilnih reči poželeo svim članovima srećnu slavu i dobro zdravlje.

Kum sledeće godine biće Mile Smiljić sa svojom porodicom. On na žalost nije mogao zbog obaveza na poslu nije mogao da dođe u hram i lično preuzme četvrtinu kolača. Njemu i njegovom sinu Đorđu potpredsednica Morava Diana je predala posle radnog vremena.

Diana Gregović i sekretar Siniša Burgić rekli su da je svima žao što ni ove godine Moravci nisu mogli, zbog poznate situacije, da proslave slavu svoga udruženja onako kako su to Moravci godinama u nazad slavili i radili. Za njih, kao i za sve članove ovog vrednog udruženja je bitno je da se slava ne prekida. „ Mi, Moravci se toga i držimo. Nije mala stvar slaviti slavu prvog sledbenika Hristovog, dinastije Karađorđević i Romanovih“, dodali su oni. Svi koji su se juče zatekli u crkvi bili su počašćeni pogačom, žitom i vinom.