Početna Događanja Razgovor Arno Gujona i Srba u Čikagu

Razgovor Arno Gujona i Srba u Čikagu

Susret Gujona u Čikagu u sedištu Srpske narodne odbrane
Foto: arhiva A. Gujon

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, se nalazi u višednevnoj poseti Čikagu, gde je sa Srbima, saradnicima, ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Nikolom Selaković proslavio Banji dan i Božić. Održano je niz sastanka sa predstavnicima srpskog rasejanja u Americi, a u sedištu Srpske narodne odbrane u Čikagu, zajedno sa ministrom Selakovićem i konzulom Jovićem bio je i zajednički susret sa brojnom srpskom dijasporom.

„Na mestu gde je Mihailo Pupin početkom 20og veka osnovao SNO, okupljenim predstavnicima udruženja, organizacija i istaknutim pojedincima predstavio sam dosadašnje rezultate i mogućnosti Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Ovo je bila odlična prilika da saslušamo njihove probleme ali i stavove kako oni danas vide Republiku Srbiju i šta očekuju od nje“, rekao je Arno Gujon, dodavši je da „odnos matice prema najbrojnijoj srpskoj zajednici u SAD prolazio kroz izazovne periode, božićna poseta na najvišem nivou predstavnika Republike Srbije veliki je iskorak unapred“.

„Veze sa našim rasejanjem koje smo uspostavili tokom petodnevnih boravka u Čikagu poslužiće nam da u narednom periodu radimo na konkretnim projektima. Sve u cilju izgradnje nove faze odnosa matice i našeg rasejanja u Americi – odnosa poverenja, jedinstva i međusobnog razumevanja“, dodao je Gujon.

Priznanje za Gujona
Foto: arhiva A. Gujon