Početna Događanja Proslava Savindana učenika Srpske škole u kantonu Argau

Proslava Savindana učenika Srpske škole u kantonu Argau

Učenici iz Oftringena
Foto: G. Niklić

Učenici Srpske dopunske škole u kantonu Argau, koje podučava Gordana Nikolić, profesorka srpskog jezika i književnosti, obeležili su svoju školsku slavu, Svetoga Savu. „Školska slava, Savindan je proslavljen  na način koji je bio u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških mera koje su na snazi i u dogovoru sa školskim odborom. Cilj proslave je bio, da svi učenici budu angažovani, da učestvuju, daju svoj doprinos  i tako osete duh sabiranja, pravoslavlja i značaj Svetog Save“, rekla je profesorka Nikolić.

Đaci su u svetosavskoj nedelji u svim odeljenjima pevali himnu, crtali, recitovali, nadmetali se u znanju impresionirani životnim putem i radom našeg svetitelja. „Vladarev sin Rastko-kaluđer Sava-Sveti Sava je večna inspiracija i uzor mladima. Strpljivo i radosno su pevali i recitovali na trenutak zaboravivši na maske koje su nosili, odsustvo publike. Fotografije i par snimaka će ostati kao uspomena  na ovaj neobičan period“, dodala je Gordana Nikolić

Da ne bi njihov trud ostao nezabeležen predložila je učenicima i roditeljima da ako žele snime decu  kako recituju kod kuće. Predlogu su se rado odazvali pojedini roditelji i poslali snimke. Uživajte!

Dora i David Rodriques Gomes iz Oftringena
Mihajlo Jovanović iz Bira