Početna Događanja Učenici iz Stavandera u Norveškoj proslavili svoju slavu

Učenici iz Stavandera u Norveškoj proslavili svoju slavu

Nastavnice Sonja i Jelena sa svojim đacima slave Svetoga Savu
Foto: arhiva S.Hundhamer/ J. Krneta

Srpska dopunska škola u Stavangeru, u Norveškoj, i ove godine je proslavila školsku slavu, Svetog Savu. Zbog aktuelnih korona mera u okrugu Rogaland slava nije održana u crkvi Sv. cara Konstantina i carice Jelene u Olgordu, već u prostorijama škole u kojoj se subotom odvija nastava na srpskom jeziku. Kako javljaju nastavnice Srpske dopunske škle Sonja Hundhamer i Jelena Krneta proslave su bile divne, a deca vrlo motivisana.

Učenici mlađih razreda, vođeni nastavnicom Sanjom Hundhamer, ulepšali su slavlje uz prigodne recitacije i crteže Svetog Save.  Učenici starijih razreda su pripremili recitacije i prezentacije o životu  Svetog Save. Sa starijim učenicima, u januaru je počela raditi Jelena Krneta, nova nastavnica, angažovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije . Broj učenika u Stavangeru se ove školske godine udvostručio, tako da je pomoć u vidu angažovanja još jednog nastavnika bila neophodna.

Svi učenici Srpske dopunske škole su dobili svetosavske paketiće koje je donirala Srpska crkvena parohija.  Roditelji učenika su pripremili poslastice za sve prisutne i upotpunili ugođaj učenicima tog dana.

Nastavnica Sonja sa prvacima odeljenja u Stavangeru
Foto: arhiva S.Hundhamer/ J. Krneta