Početna Događanja Ambasada Republike Srbije organizovala prijem povodom Dana državnosti u Kinšasi

Ambasada Republike Srbije organizovala prijem povodom Dana državnosti u Kinšasi

Ambasador Republike Srbije u DR Kongo Miroljub Jevtić je, sa kolektivom ambasade, organizovao svečani prijem povodom Dana državnosti Srbije u sali hotela Flev. Kako se navodi na stranici Ministarstva spoljnih poslova R. Srbije, prijemu je prisustvovalo više od 200 zvaničnika i 53 predstavnika diplomatskih misija, među kojima su bili predstavnici državnih i gradskih vlasti, vojni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, novinari, diplomatski predstavnici SAD, Rusije, Kine, Nemačke, Italije i mnogi drugi. 

Studentkinje Stele Muleko, stipendiste programa Svet u Srbiji
Foto: arhiva ambasade R. Srbije u Kongu

Manifestacija je upotpunjena nastupom studentkinje Stele Muleko, stipendiste programa Svet u Srbiji, kao i nastupom lokalnog hora, koji je pevao himne i kao i Marš na Drinu i Oj Moravo.

Ovaj prijem je najveći do sada organizovani od 1961. godine, odnosno od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i DR Kongo. Svim gostima su podeljeni prigodni pokloni sa obeležjima Republike Srbije. Državna televizija je u centralnim vestima objavila snimak sa svečanog prijema, izveštavajući o organizaciji ovog velikog događaja.