Početna Informacije Članovi HO Spoji za Srbe na KiM prikupili preko 47.000 evra

Članovi HO Spoji za Srbe na KiM prikupili preko 47.000 evra

21. humanitarna akcija za Srbe na Kosovu i Metohiji je 47.335,50evra

Članovi Srpske pravoslavne omladine Inzbruk (SPOJI) iz Austrije poznati su po svom humanitarnom, društveno sportskom kao i kulturno-edukativnom radu, koji su zalažu za očuvanje srpkog, kulturnog, duhovnog i nacionalnog identiteta kao i pozitivno predstavljanje Srbije i srpskog narodu u svetu. Oni obaveštavaju javnost da su prilikom akcije skupljanja donacija za 21. humanitarnu akciju za ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji sakupili 47.335,50 evra. Akcija je započeta krajem septembra 2021. i uz pomoć preko 2.000 donatora širom sveta munjevitom brzinom i u rekordnom roku je sakupljena ova suma, na čemu su predstavnici SPOJI „svima neizmerno zahvalni“.

„Narednih meseci smo zajedno sa našim prijateljima iz Dobrotvorne organizacije Majka devet Jugovića pri Eparhiji raško-prizrenskoj planirali sprovođenje humanitarne akcije, jer smo od planiranih 5 porodica i Narodne kuhinje došli do brojke od 23 porodica i 3 dugoročna projekta kojima se ovih nedelja isporučuje pomoć koja je kupljena prikupljenim sredstvima“ istakli su članovi.
Oni su dodali da pre završetka isporučivanja pomoći i objavljivanja konačnog izveštaja sa računima i fotografijama žele da predstave svaku porodicu i instituciju/projekat kojima će pomoći kroz 21. humanitarnu akciju na Kosovu i Metohiji.

Pomoć za porodicu Perić
Foto: HO Spoji

Jedna od 23 porodice jeste porodica Perić iz Jasenovika koja broji 6 članova: otac Radovan (49 god), majka Sonja (31), ćerke Ivana (15) i Maja (6) i sinovi Nemanja (13) i Ivan (10).

Primaju 11.000 dinara (oko 94€) minimalac, dečiji dodatak 12.000 dinara (oko 102€) i socijalnu pomoć od 8.000 dinara (oko 68€). Bave se ovčarstvom i imaju 27 ovce i 4 koze. Ovoj porodici je opština napravila kuću ali nema dovoljno prostora pa su sami započeli dogradnju jedne prostorije koju treba opremiti, a nisu u mogućnosti sami zbog manjka finansijskih sredstava.

Zato Perićima kupujemo električni šporet, zamrzivač, frižider, usisivač, šporet na drva, ugaonu garnituru, trpezarijski sto i šest stolica, kao i prskalicu za prskanje žitarica u vrednosti od 2.570 evra u nadi da ćemo im tako olakšati trenutnu životnu situaciju“

„Ukoliko želite da donirate za buduće projekte i humanitarne akcije i tako pomognete višečlanim porodicama na Balkanu u teškoj situaciji to možete putem jednog od načina na slikama ove objave. Hvala vam od srca u ime svih porodica kojima pomažemo. Spojeni smo jači!“ istakli su članovi ove humanitarne organizacije.

Foto: Spoji