Početna Informacije OSSI predstavio svoju platformu OSSIUm

OSSI predstavio svoju platformu OSSIUm

OSSIUm je platforma Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) koja će povezivati srpske studente koji se školuju u inostranstvu, kako međusobno, tako i sa srpskom privredom i institucijama, radi sticanja prvog poslovnog iskustva u Srbiji i podsticanja povratka u maticu. Ova platforma je godinama bila san i vizija mnogih generacija srpskih studenata u inostranstvu. Projekat OSSIUm je finansijski podržala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Predstavljen je početkom nedelje u „ASK“ centru za edukaciju u Beogradu.

„OSSIUm predstavlja najvažniju stvar kroz koju srpska omladina i budući predvodnici srpskog društva mogu da doprinesu matici na planu redukcije odliva mozgova i podsticanja srpske akademske dijaspore na povezivanje i saradnju. Dovodi svet u Srbiju i pruža Srbiji prozor u svet“, istakli su predstavnici OSSI.

Oni su podsetili da je OSSI najveća srpska studenska organizacija, koja ima oko 10.000 članova u 23 države sveta. „Kreiranje ovakve platforme je logičan nastavak unapređenja i razvoja organizacije. Radeći na projektu „pOSSIbiliti“ u cilju pružanja stručnih praksi u Srbiji, tokom i nakon školovanja u inostranstvu, usled tendencija koje su rasle na stranu sve većeg odaziva privrede kao i sve većih potreba studenata za ovakvim vidom umreženosti, dolazimo do ideje za kreiranje jedinstvenog virtuelnog prostora“ naveli su u Organizaciji srpskih studenata u inostranstvu.

Ova platforma je prva i jedina koja predstavlja spoj društvene i poslovne mreže i koja će pored povezivanja srpskih studenata (koji se školuju u inostranstvu) povezivati ih i sa srpskom privredom i institucijama. Platforma će pružati sve potrebne informacije mladima koji žele da školovanje nastave u inostranstvu i biće njihova podrška na celokupnom putu.